Met Enterprise Resource Planning (ERP)-systemen organiseer je jouw magazijnwerk. Naarmate werkzaamheden en organisatie complexer worden, is het slim om daar een Warehouse Management System (WMS) aan te koppelen. Wat voegt dat toe, en hoe kies je het juiste WMS?
Met Enterprise Resource Planning (ERP)-systemen organiseer je jouw magazijnwerk. Naarmate werkzaamheden en organisatie complexer worden, is het slim om daar een Warehouse Management System (WMS) aan te koppelen. Wat voegt dat toe, en hoe kies je het juiste WMS?
Zakelijk succes van een groothandel staat of valt met efficiënt magazijnbeheer. Met Enterprise Resource Planning (ERP)-systemen kun je veel voorkomende activiteiten in je magazijn organiseren. Naarmate werkzaamheden en organisatie complexer worden, groeit je behoefte aan een gespecialiseerde oplossing. De keuze valt dan vaak op een warehouse management system (WMS).
In magazijnen met meer complexe goederenstromen ontstaan bijvoorbeeld vaak onregelmatigheden bij het aanvullen van voorraden. Onverwachte overschotten of tekorten in de inventaris. Een groeiend foutpercentage bij het plaatsen van voorraad of picken van orders. Of een sterke groeiend aantal retouren. Dat leidt al snel tot afnemende efficiënte bij het gebruik van de beschikbare ruimte en manuren.
Zoals wel vaker bij dit soort IT-keuzes ligt de optimale keuze ergens in het midden. Kies daarom voor een standaardsysteem waar dat zinvol is, maar zorg er tegelijkertijd voor dat het standaard WMS-systeem dat je kiest, flexibel kan meebewegen met nieuwe omstandigheden. Dit is logisch als je rekening houdt met de strategie die Microsoft hanteert bij de upgrading van zijn ERP-oplossingen.
De beschikbaarheid van de Wifi-verbinding speelt hierbij uiteraard ook een grote rol. In veel magazijnen en andere bedrijfsruimtes zijn er plekken waar die dekking niet optimaal is. Dat geldt zeker voor betonnen gebouwen, kelders of gekoelde opslagruimtes. In al deze gevallen wil je liefst werken met een systeem die ook offline alle gewenste werkzaamheden kan uitvoeren.
Laatste belangrijke punt is de gebruikservaring. Om jouw medewerkers de best mogelijke werkervaring te kunnen bieden, en tegelijk ook snel in te kunnen werken, is een kristelheldere interface van groot belang. Kies daarom voor een leverancier die investeert in het (door)ontwikkelen van die interface. En laat je medewerkers het systeem voor aanschaf eerst uitvoerig testen.
Xperit helpt groothandels en productiebedrijven met het maken van de juiste digitale keuzes. Wij weten precies welke applicaties voor welke klant echte meerwaarde kan leveren, en werken nauw samen een aantal bewezen specialisten. Zo is onze partner Tasklet Factory gespecialiseerd in het leveren van innovatieve oplossingen voor het scannen van barcodes.
Het WMS-systeem van Tasklet Factory integreert alle barcode data rechtstreeks in Business Central. Het systeem beweegt mee met jouw ontwikkeling, werkt ook offline en draait naadloos op de scanners van alle goede producenten. Meer informatie over Tasklet Factory vind je hier.
Laat een bericht achter en ik neem contact met je op. Ik kom graag bij je langs om de organisatie beter te leren kennen.