Haal meer uit je waardevolle data

Elke slimme groothandel probeert meer uit zijn data te halen. Effectief databeheer is immers een cruciale basisvoorwaarde voor elk zakelijk succes. De migratie van je ERP-systeem naar de cloud is de perfecte aanleiding om de beschikbaarheid van waardevolle data sterk te verbeteren.

hero pattern

Gebruik de cloudmigratie van je ERP-systeem om meer uit je waardevolle data te halen

Elke slimme groothandel probeert meer uit zijn data te halen. Effectief databeheer is immers een cruciale basisvoorwaarde voor elk zakelijk succes. De migratie van je ERP-systeem naar de cloud is de perfecte aanleiding om de beschikbaarheid van waardevolle data sterk te verbeteren.

Als het aankomt op de concurrentiepositie van je groothandel, is het belang van data moeilijk te overschatten. Met de juiste data genereer je de juiste inzichten. De inzichten die rake managementbeslissingen mogelijk maken, en succesvolle digitale transformatie. Effectief databeheer is daarom een cruciale basisvoorwaarde voor elk zakelijk succes.

Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Ook de IT-systemen van jouw groothandel produceren waarschijnlijk steeds meer data. Doordat die systemen vaak niet optimaal met elkaar communiceren, blijft veel van die data hangen in aparte ‘data silo’s’. De waardevolle inzichten die je daarmee zou kunnen genereren gaan zo verloren.

Dataconflicten

Denk hierbij bijvoorbeeld aan meerdere, vaak afwijkende stamdata van dezelfde klant of leverancier. Dit soort dataconflicten vereist extra inspanning, en zorgt onvermijdelijk ook voor meer fouten. Dat leidt tot toenemende frustratie bij je medewerkers én je klanten, dus hogere kosten voor jouw organisatie.

De migratie van je ERP-systeem naar de cloud is een uitgelezen moment om je data, en de wijze waarop je die opslaat en verwerkt, sterk te verbeteren. Eerste cruciale stap is een uitgebreide analyse van alle door jouw systeem gegenereerde, opgeslagen en gebruikte data. Hoe wordt die data gebruikt, en wat is het belang voor de bedrijfsvoering?

Digitale partner

De digitale partner die jouw migratie begeleidt, beschikt vaak ook over experts op dit gebied. Met hun hulp krijg je snel zicht op ‘dubbele data’, verouderde gegevens en andere uitdagingen voor je data-integriteit. De experts controleren direct ook of gegevens compatibel zijn met het cloudplatform en de daarop gebruikte formats.

De nieuwe cloudomgeving maakt het uitwisselen van data door verschillende systemen vaak veel makkelijker. Maar natuurlijk gaat het niet vanzelf. Formuleer daarom samen met je digitale partner direct helder nieuw beleid voor het beheer van je data (‘data governance’). Inclusief duidelijke regels voor het eigendom, de toegang, beveiliging, back-up, herstel en auditen van je data.

Zoals bij elke belangrijke verandering binnen je organisatie, is het uiteraard cruciaal om alle betrokken medewerkers zo vroeg mogelijk bij het migratieproces én het nieuwe databeleid te betrekken. Zorg voor goede communicatie tussen afdelingen en belanghebbenden, en regel trainingen voor de medewerkers die gegevens in het ERP-systeem invoeren en beheren.

Meer cloudvoordelen

De cloud vergroot de mogelijkheden om effectief met je data om te gaan. Dat is echter niet het enige voordeel van een cloudmigratie van je ERP-systeem. Mede door de efficiënte dataverwerking werken gekoppelde applicaties vaak ook efficiënter samen. En in de cloud werk je dankzij automatische updates ook altijd met de nieuwste versie van de software.

Zo helpt de cloud ook om de time-to-market van nieuwe digitale mogelijkheden, producten en diensten sterk te verkorten. Je maakt tegelijk ook je eigen behoeftes en mogelijkheden eerder zichtbaar, zodat je eerder kun anticiperen en inspelen op de wensen van bestaande én mogelijke nieuwe klantgroepen.

Wil jij meer lezen over de mogelijke voordelen én belangrijke aandachtspunten van een ERP-migratie naar de cloud? Download dan nu onze whitepaper!

Lubbert van de Heuvel
Managing Director
lvdheuvel@xperit.nl
0342-701040
Meer uit je waardevolle data halen?
Plan een afspraak

Laat een bericht achter en ik neem contact met je op. Ik kom graag bij je langs om de organisatie beter te leren kennen.