Vijf Winstpunten van een ERP-migratie

Groothandels die hun ERP-systeem naar de cloud migreren, profiteren van belangrijke winstpunten. Dat blijkt uit een Total Economic Impact (TEI)-onderzoek door Forrester. Volgens de tech-expert gaan alle onderzochte ondernemers die deze stap zetten er op vijf belangrijke punten op vooruit.

hero pattern

Vijf belangrijke winstpunten van een ERP-migratie naar de cloud

Wat betekent een overstap van ons ERP-systeem naar de cloud nu eigenlijk concreet voor ons? Veel productiebedrijven en groothandels stelden zichzelf recent ongetwijfeld deze vraag. Om deze prangende vraag zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden, voerde Forrester eind vorig jaar een zogenaamd Total Economic Impact (TEI)-onderzoek uit. De tech-expert richtte zich met dit diepgravende onderzoek op vijf MKB-ondernemers die de stap naar de cloud al hebben gemaakt.

Slimmere aankoopbeslissingen

De door Forrester ontwikkelde TEI- methodologie is er specifiek op gericht om bedrijven te helpen bij technologie-gerelateerde aankoopbeslissingen. De vijf deelnemende bedrijven werden uitgebreid ondervraagd door de onderzoekers, die ook alle cijfermatige resultaten nauwkeurig onder het vergrootglas legden. In het uitgebreide, en op alle relevante onderdelen met heldere cijfers onderbouwde rapport, identificeert Forrester vijf belangrijke benefits van een cloudmigratie.

Sneller reageren op schommelende vraag

De nieuwe, door AI gedreven mogelijkheden om ontwikkelingen in klantvraag naar producten te voorspellen was voor alle deelnemende bedrijven een belangrijke vooruitgang ten opzichte van de oude situatie. Zo maakt Dynamics 365 Business Central het bijvoorbeeld mogelijk pieken of dalen in de vraag veel eerder te signaleren, en deze verwachting duidelijker met de werkvloer te communiceren. Dit resulteerde bij alle deelnemers in ‘significante’ omzetstijgingen, aldus Forrester.

Minder knelpunten en downtime

De sterk verbeterde aanvoer van data uit de supply chain brengt (potentiële) knelpunten in de supply chain en productie sneller en duidelijker in beeld. Ook dat geldt voor alle vijf deelnemers aan het Forrester-onderzoek. Managers kunnen zo ook sneller inzicht krijgen in de oorzaak van bijvoorbeeld transportvertragingen of machinestoringen. Zo slaagden bedrijven er ook in de effectiviteit van productie- of afvulmachines (de zogenaamde Overall Equipment Effectiveness of OEE) te verbeteren.

Download gemakkelijk en lees daarna verder!
6 aandachtspunten voor een succesvolle overstap

Download het gratis whitepaper en ontvangen 6 belangrijke aandachtspunten die je helpen om een succesvolle overstap te maken naar Business Central.

Verbeterde (zicht op) kwaliteit

De door Forrester onderzochte bedrijven zijn dankzij de hogere datakwaliteit ook beter in staat om de kwaliteit van producten en grondstoffen te controleren. Ze hebben daardoor ook sneller een volledig overzicht van alle omstandigheden die mogelijk kwaliteitsproblemen kunnen veroorzaken. Dit complete overzicht maakt het ook mogelijk om sneller effectieve beslissingen te nemen om de optimale kwaliteit van ontvangen en geleverde producten en grondstoffen te garanderen.

Lagere kosten infrastructuur

Laatste, maar zeker niet minste winstpunt na migratie is de afname van infrastructurele kosten. Alle ondervraagde bedrijven werkten voor migratie met een lappendeken aan legacysystemen en losse tooling. Na de migratie namen de kosten voor onder meer serveronderhoud en systeemadministratie sterk af. Bovendien kunnen de ondernemingen op elk momentcapaciteit opschalen en afschalen, en maken ze efficiënter gebruik van opslagcapaciteit en andere infrastructuur.

Reageer sneller

Alle onderzochte bedrijven maken nu ook veel sneller gebruik van nieuwe applicaties en tools die voorheen vaak jaren op zich liet wachten. De mogelijkheid om snel en flexibel te reageren op klantbehoeftes, en nieuwe ontwikkelingen op tijd te signaleren, heeft grote impact op het al dan niet behalen van je zakelijke doelen. De overstap van je on-premise ERP-systeem naar de cloud is daarom ook een uitgelezen moment om jouw digitale partner nauwer bij jouw business te betrekken.

Lubbert van de Heuvel
Managing Director
lvdheuvel@xperit.nl
0342-701040
De signalen samen afstemmen? Ik help graag
Plan een afspraak

Laat een bericht achter en ik neem contact met je op. Ik kom graag bij je langs om de organisatie beter te leren kennen.